Topmenu

Diensten-zang-muziek

Advent en Kerstmis in Nieuwerkerk:

Grootkoor geeft kerstconcert

Grootkoor.nl

MIDDELBURG – Het Grootkoor Zeeland geeft  op vrijdag 15 december een kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Het 300 stemmen tellende gezelschap met leden uit de hele provincie staat onder leiding van Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Fluitiste Marjolein de Wit werkt mee aan het concert. Verder soleren  Etty van der Mei en Nan van Groeningen met enkele kerstaria’s. Pianist Rob van Dijk begeleidt koor en solisten op de piano. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren gaan open  vanaf 19.15 uur. Online kaarten reserveren kan via [email protected]

Luscinia voert Weihnachtsoratorium uit

ZIERIKZEE – Vocaal ensemble Lusciana voert zaterdag 16 december het complete  Weihnachtsoratorium uit. Dat gebeurt in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Medewerkenden: Barokorkest Florilegium Musicum; Marianne Boer – Schrijver, sopraan; Carina Vink, alt; Gerben Houba, tenor en Martijn Sanders, bas.

Advent en kerst in Zoutelande/Meliskerke/Biggekerke

Adventsvespers Grote Kerk

GOES – De adventsvespers in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes worden gehouden op de zondag 3, 10 en 17 december. Aanvang 17.00 uur. De diensten worden muzikaal begeleid door organist Erik Zwiep.

Optredens Musica Cordis

KLOETINGE – Kamerkoor Musica Cordis geeft de volgende optredens:

Zondag 17 december. Kloetinge Geerteskerk. 20.00 uur.  Lessons and Carols.

Zaterdag 23 december Heinkenszand Blasiuskerk. 20.00 uur. Lessons and Carols.

Kerststal bij Hofpleinkerk Middelburg

Vieringen H. Mariaparochie Walcheren Vesperdiensten in Middelburg

Simpelhuys en Engelse Kerk Middelburg

Simpelhuys/Engelse Kerk

MIDDELBURG – De vespers die wekelijks ‘s zondags vanaf 19.00 uur werden gehouden in de Oostkerk in Middelburg, worden sinds 15 januari 2017 voortgezet in het Simpelhuys.

Dat gebeurde omdat de Oostkerk per 8 januari werd onttrokken aan de openbare eredienst. Let op: gebruik de ingang in de tuin aan het Bodenplein.

 

Coventry-gebed in Nieuwe Kerk

MIDDELBURG – In de Nieuwe Kerk in Middelburg wordt op vrijdagen wekelijks het Coventry-gebed voor vrede en verzoening gebeden. Om 12.45 uur beginnen de klokken van de Lange Jan te luiden om op te roepen tot het gebed dat begint om 13.00 uur.

Het gebed ontstond naar aanleiding van het Duitse bombardement op Coventry op 14 november 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Sint  Michaels-kathedraal in die stad stond, aan de kant van het hoogaltaar nog één muur overeind. Een onbekende had hierop geschreven:  ‘Vader vergeef’. Eemn kanunnik vond in de puinhopen twee grote middeleeuwse spijkers uit het dak  in de vorm van een kruis. Dat ‘cross of nails’ werd na de oorlog het symbool  voor Internationale Vrede en Verzoening. Wekelijks wordt op vrijdag in de ruïne van de kathedraal het gebed voor Vrede en Verzoening gebeden. Vanuit  Coventry ontstond ook het netwerk van kerken die door oorlogsgeweld getroffen zijn en waar dit gebed eveneens wordt gebeden.

De wekelijkse viering in Middelburg heeft het karakter van een vesperviering, met Schriftlezingen, het zingen van een Psalm en een gezang, stilte en als afsluiting het gebed. Klik hier voor tekst gebed