Topmenu

Diensten-zang-muziek

Toeristenkerk O.L.V. op Zee

Zondag 12 augustus 11.00 uur: wandeling en lunch na afloop van de kerkdienst.  Kerk: Serooskerkerweg 2, 4328 NN Haamstede

Op zondag 12 augustus zal er in Hansweert om 9.30 uur een oecumenische openluchtdienst worden gehouden. Voorgangers zijn Jeanine Heezemans en Erik Tramper.
De viering wordt gehouden op het grasveld bij het “Jeugdhonk Answest” aan de Binnenhaven. Graag een stoeltje meenemen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie en thee.

 

Duitstalige kerkdiensten Oostkapelle

OOSTKAPELLE – Deze zomer zijn er in de Dorpskerk in Oostkapelle  tot en met zondag 12 augustus Duitstalige ‘Evangelischer Familiengottesdienste’. Deze beginnen om 10.30 uur. De kerk staat aan de Waterstraat 2 in het centrum van Oostkapelle. De diensten worden geleid door Duitse dominees. Deze diensten zijn in de eerste plaats bedoeld voor Duitse toeristen, maar iedereen is welkom.

 

 

Vesperdiensten in Middelburg

Simpelhuys en Engelse Kerk Middelburg

Simpelhuys/Engelse Kerk

MIDDELBURG – De vespers die wekelijks ‘s zondags vanaf 19.00 uur werden gehouden in de Oostkerk in Middelburg, worden sinds 15 januari 2017 voortgezet in het Simpelhuys.

Dat gebeurde omdat de Oostkerk per 8 januari werd onttrokken aan de openbare eredienst. Let op: gebruik de ingang in de tuin aan het Bodenplein.

 

Coventry-gebed in Nieuwe Kerk

MIDDELBURG – In de Nieuwe Kerk in Middelburg wordt op vrijdagen wekelijks het Coventry-gebed voor vrede en verzoening gebeden. Om 12.45 uur beginnen de klokken van de Lange Jan te luiden om op te roepen tot het gebed dat begint om 13.00 uur.

Het gebed ontstond naar aanleiding van het Duitse bombardement op Coventry op 14 november 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Sint  Michaels-kathedraal in die stad stond, aan de kant van het hoogaltaar nog één muur overeind. Een onbekende had hierop geschreven:  ‘Vader vergeef’. Eemn kanunnik vond in de puinhopen twee grote middeleeuwse spijkers uit het dak  in de vorm van een kruis. Dat ‘cross of nails’ werd na de oorlog het symbool  voor Internationale Vrede en Verzoening. Wekelijks wordt op vrijdag in de ruïne van de kathedraal het gebed voor Vrede en Verzoening gebeden. Vanuit  Coventry ontstond ook het netwerk van kerken die door oorlogsgeweld getroffen zijn en waar dit gebed eveneens wordt gebeden.

De wekelijkse viering in Middelburg heeft het karakter van een vesperviering, met Schriftlezingen, het zingen van een Psalm en een gezang, stilte en als afsluiting het gebed. Klik hier voor tekst gebed