Topmenu

Kerkbezichtiging

Hieronder berichtgeving over het seizoen 2017.  Volgend jaar hoopt de redactie u op deze plaats weer van actuele informatie te voorzien.

Kijken in kerk en synagoge

Abdijgang Middelburg

Abdijgang Middelburg

MIDDELBURG – Ook in 2017 is er weer gelegenheid te snuiven aan het religieus erfgoed in de Middelburgse binnenstad onder leiding van een kerkenpad-gids, en wel op de donderdagen in juli en augustus.

De volgende kerken worden bezocht: de Abdijkerken, de Gasthuiskerk, de Rooms Katholieke Kerk, de Doopsgezinde kerk, de Hofpleinkerk en de Synagoge. Dit duurt 1,5 uur. Voor volwassenen wordt een bijdrage van € 4,50 gevraagd; kinderen t/m 12 jaar lopen gratis mee.

De start is bij de balie in de Wandelkerk onder de Lange Jan (ingang links van de Lange Jan) om 13.30 uur.

 

Elf oude kerken bezichtigen in  Zuid-Beveland

Kerk Kwadendamme

KLOETINGEN – Ook in 2017  is er een KERKENPAD routefolder gemaakt, die u voert van toren naar toren door Zuid-Beveland. Uitgangspunt is ook bij deze elfde editie de iets-knooppuntenroute, langs smalle wegen en hoge dijken tussen Wester- en  Oosterschelde, maar U kunt ook te voet of per auto een of meer kerkgebouwen bezoeken. In deze zomermaanden, vaak t/.m. Monumentendag ( 10 september)  staan er 13 prachtige  eeuwenoude kerken ook doordeweeks open voor bezichtiging, voor een moment van  rust en bezinning. In veel kerken zijn exposities. Ook staan er kerkgidsen klaar om U wegwijs te maken.

Deelnemers zijn dit jaar:

Kerk Hoedekenskerke

In Kwadendamme de R.K. kerk en verder de Protestante kerken in’s Heer Abtskerke, ‘sHeer Arendskerke,   Hoedekenskerke (expositie), Kapelle (expositie) , Kattendijke (expositie),  Kloetinge (expositie) , Nisse( expositie) , Yerseke(expositie) , Wilhelminadorp (boekenmarkt)  Verder in Goes de RK Magdalena parochiekerk en de Protestantse Grote of Maria Magdalenakerk. Ook de nieuwe kerk van de Koptische Gemeente in Kapelle is open.

In deze kerken vindt U folders met alle openingstijden  en de route kaart.

Klik hier voor folder

 

Geerteskerk  in Kloetinge ook doordeweeks open…

KLOETINGE- Sinds zaterdag 3 juni staat het oudste gebouw van Kloetinge, de Geerteskerk , ook weer  doordeweeks open voor Uw bezoek, voor bezichtiging, voor een moment  van rust en bezinning! De kerkgidsen ontvangen U graag op woensdagmiddag 13.30 u. to 16.00 u. en  zaterdag 10.00 u.  tot 16.00 u. De openstelling duurt t/m 23  september a.s..

Expositie. Een unieke expositie van olieverfschilderijen van gemeentelid Ad Beaufort  met impressies van Bijbelse verhalen:  “het Woord in Beeld”  kunt u zien van 3 juni tot 1 augustus.

Van 3 augustus t/m 23 september : een tijdsbeeld voor en na de Reformatie : ”Reformatie rond Kloetinge”.

Zomerconcerten  : Op  zaterdagen van 17 juni t/m 29 juli is er muziek in de kerk door verschillende koren, ensembles en solisten  .  Aanvang 14.00 uur.

Programma:

17 juni: Bavokoor o.l.v. Mariëtte Everse en Niels Eversdijk, orgel

24 juni:  Blokfluitensemble MarAzul o.l.v. Jolanda Dekkers

1 juli: Henk Tazelaar, orgel

8 juli : kamerkoor Resonance o.l.v. Peter Marijs

15 juli :Mariëtte Everse, orgel en piano met leerlingen

22 juli : Henk Tazelaar , orgel

29 juli: Steven Knieriem, orgel

Verdere info op de website: pknkloetinge/kerkopen

Verdere activiteiten: KERKENNACHT op 23 juni en een lezing op 19 augustus door Govert Jan  Bach over J.S. Bach en Maarten Luther. Dit in het kader van 500 jaar reformatie. U leest daar nog over in latere publicaties. Wilt u met meerdere mensen, als groep bijv. met een reunie, de kerk bezoeken, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met dhr G.Kingma Tel.nr.0113- 215672.

Vlissingen Sint Jacobskerk

In het toeristenseizoen is de kerk voor het publiek toegankelijk.

De openingstijden voor 2017 zijn: van 13:30 – 16:30 uur, en wel op onderstaande data:

mei vrijdag 6 zaterdag  7, 14, 28

juni zaterdag  4, 11, 18, 25

juli vrijdag  1, 8, 15, 29 zaterdag  2, 9, 16, 23, 30

augustus donderdag 4, 11, 18, 25 vrijdag 5, 12, 19, 26
zaterdag 6, 13, 20, 27 september
vrijdag 2, 9, 16 zaterdag 3, 10*, 17

*   zaterdag 10 september: Open Monumentendag 2016.

Johanneskerk Serooskerke (W)

SEROOSKERKE – De Johanneskerk in Serooskerke (W) is in juli en augustus op woensdag en zaterdag te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Er is gelegenheid om een kaars aan te steken, te mediteren en de expositie van schilderijen van Henk Maas te bekijken.