Topmenu

Advent en Kerstmis

 Klik hier voor kerstmarkten

 

Advent en Kerstmis in Nieuwerkerk:

Grootkoor geeft kerstconcert

Grootkoor.nl

MIDDELBURG – Het Grootkoor Zeeland geeft  op vrijdag 15 december een kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Het 300 stemmen tellende gezelschap met leden uit de hele provincie staat onder leiding van Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Fluitiste Marjolein de Wit werkt mee aan het concert. Verder soleren  Etty van der Mei en Nan van Groeningen met enkele kerstaria’s. Pianist Rob van Dijk begeleidt koor en solisten op de piano. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren gaan open  vanaf 19.15 uur. Online kaarten reserveren kan via [email protected]

Kloosterdag over kerstfeest

MIDDELBURG – Het Stadsklooster Simpelhuys houdt zaterdag 16 december een kloosterdag over het thema: Kerstervaring. Het gaat hierbij om je eigen kerstervaring en/of -gevoel. Wat betekent Kerstmis voor je, wat is je mooiste kerstervaring”?

De kloosterdag begin om 10.00 uur met een kort moment in de kapel, gevolgd door de dialoog gaan over kerstervaringen. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met een interactief kerstverhaal. Na het verzamelen van kerstwensen en het instuderen van een adventslied volgt de lunch. Daarna om circa 13.00 uur de afsluiting in de kapel. Adres Simpelhuisstraat 12 Middelburg. Maximumaantal deelnemers: 15 personen. Aanmelden graag via [email protected]

Kosten p.p.: € 10.00 (inclusief koffie/thee, soep, drinken en fruit; lunch zelf meenemen).

Advent en kerst in Zoutelande/Meliskerke/Biggekerke

Luscinia voert Weihnachtsoratorium uit

ZIERIKZEE – Vocaal ensemble Lusciana voert zaterdag 16 december het complete  Weihnachtsoratorium uit. Dat gebeurt in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Medewerkenden: Barokorkest Florilegium Musicum; Marianne Boer – Schrijver, sopraan; Carina Vink, alt; Gerben Houba, tenor en Martijn Sanders, bas.

Kinderkerstfeest in Zuidpoort

VLISSINGEN – De Zuidpoort Christen Gemeente aan de Voltaweg 3 in Vlissingen houdt op zondag 17 december een kinderkerstfeest. Daar zijn kinderen tussen de 4 en 12 jaar welkom. De clowns Holly en Molly zingen mee met liedjes en de musical De verjaardag van de prins. Aanvang 16.00 uur, deuren open vanaf 15.45 uur. De kinderen kunnen om 18.00 uur weer worden opgehaald worden. Dan hebben ze intussen ook genoten van de friet die er wordt gebakken . De toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillig offer opgehaald voor Stichting Compassion.

Adventsvespers in Grote Kerk

GOES – De adventsvespers in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes worden gehouden op de zondag 3, 10 en 17 december. Aanvang 17.00 uur. De diensten worden muzikaal begeleid door organist Erik Zwiep.

Optredens Musica Cordis

KLOETINGE – Kamerkoor Musica Cordis geeft de volgende optredens:

Zondag 17 december. Kloetinge Geerteskerk. 20.00 uur.  Lessons and Carols.

Zaterdag 23 december Heinkenszand Blasiuskerk. 20.00 uur. Lessons and Carols.

Kerststal bij Hofpleinkerk Middelburg

Vieringen H. Mariaparochie Walcheren